Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

Nemecké sily absolvovali v Alpách protiteroristické cvičenie

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Vojenské a policajné jednotky počas cvičení boli konfrontované s potenciálnou hrozbou v nadmorskej výške 1350 na hore Tegelberg ležiacej neďaleko mesta Füssen či zámku Neuschwanstein.

Mníchov 27. júla (TASR) - Nemecká polícia a armáda absolvovali v utorok a stredu protiteroristické cvičenia. Manévre prebiehali v Ammergauských Alpách v spolkovej krajine Bavorsko pri rakúskych hraniciach, informuje TASR podľa správy agentúry DPA.

Cvičenia tohto druhu sa konajú pravidelne už od roku 2017. Teraz sa však manévre prvýkrát uskutočnili inde než na území vojenského cvičiska. Vojenské a policajné jednotky počas nich boli konfrontované s potenciálnou hrozbou v nadmorskej výške 1350 na hore Tegelberg ležiacej neďaleko mesta Füssen či zámku Neuschwanstein.

"Realita nám ukazuje, že popri nezákonnej invázii Ruska na Ukrajinu s hrozbou hybridných hrozieb... naďalej existuje aj globálne nebezpečenstvo teroristického útoku," povedal bavorský minister vnútra Joachim Herrmann.

Zamýšľanú hrozbu predstavoval počas cvičení domnelý útok teroristov výbušninami na mesto v južnom Bavorsku a hrozba útoku na zásoby vody. V utorok sa nacvičovala ochrana vodnej elektrárne a v stredu pátrali jednotky v horách po domnelých útočníkoch.

Kombinované jednotky zložené z predstaviteľov polície, armády, záchrannej aj horskej záchrannej služby nacvičovali tiež starostlivosť o ranených.