Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

V pondelok ´uzemní´ výstražný štrajk takmer všetky lietadlá Lufthansy

Foto: TASR/AP Photo

Z Frankfurtu nad Mohanom malo v pondelok štartovať 50 medzikontinentálnych letov, uskutoční sa zrejme len šesť.

Berlín/Frankfurt nad Mohanom 20. apríla (TASR) - Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa z dôvodu 24-hodinového výstražného štrajku členov odborového zväzu Verdi zruší takmer všetky svoje lety plánované na pondelok 22. apríla. Oznámila to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na informácie samotných aerolínií.

Podľa nich sa z celkového počtu 1720 plánovaných odletov z Nemecka uskutoční len 32. Najviac zasiahnuté sú vnútroštátne a európske lety. Z viac ako 1650 pravidelných letov na krátke vzdialenosti zostalo v osobitnom letovom pláne len 20 - najmä z Berlína, kde sa má výstražný štrajk skončiť už o 14.30 h. Zo 70 diaľkových letov odštartuje iba 12.

Z Frankfurtu nad Mohanom malo v pondelok štartovať 50 medzikontinentálnych letov, uskutoční sa zrejme len šesť. V osobitnom letovom pláne pre Mníchov zostali tri zo 17 plánovaných letov. Najlepšie na tom bude Düsseldorf, odkiaľ odštartujú všetky tri diaľkové lety.

Lufthansa odporučila cestujúcim, aby sa o svojom lete vopred informoval na stránke www.lufthansa.com.

Odborový zväz Verdi sa snaží štrajkom vyvinúť tlak na vedenie Lufthansy v spore o odmeny a pracovné podmienky pre 33.000 technikov a servisných zamestnancov. Prvý výstražný štrajk 21. marca mal oveľa menší rozsah a dotkol sa 700 letov.