Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V Nemecku zadržaný popredný člen 'Ndranghety zostáva vo väzbe

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

K zadržaniu došlo počas spoločnej operácie nemeckej a talianskej polície.

Saarbrücken 3. marca (TASR) - Sudca v nemeckom Saarbrückene v sobotu vydal príkaz na vzatie do väzby jedného z popredných členov talianskej zločineckej organizácie 'Ndrangheta, ktorý bol v meste zadržaný v piatok. K zadržaniu došlo počas spoločnej operácie nemeckej a talianskej polície.

Zatiaľ nie je jasné, kedy bude tento 31-ročný muž odovzdaný talianskym úradom. Agentúra DPA uviedla, že Taliansko musí najskôr predložiť žiadosť o jeho vydanie.

Zadržaný muž je údajne zástupcom šéfa jedného z klanov tejto kalábrijskej mafie, po ktorom v Taliansku pátrali už od roku 2013 a neskôr naňho vydali aj európsky zatykač. Zadržaný muž je obvinený z členstva v zločineckej organizácii a drogovej trestnej činnosti.

Polícii sa ešte v januári podarilo počas koordinovanej operácie talianskych a nemeckých úradov zatknúť vyše 160 členov 'Ndranghety. Rozložila tak jeden z najmocnejších klanov Faraovcov a Marincolovcov, ktorý prenikol do podnikateľskej sféry v oboch zmienených krajinách. Mafiánom zároveň vtedy zhabala majetok v celkovej hodnote 50 miliónov eur.

Do hlavných správ nemeckých médií sa 'Ndrangheta dostala v roku 2007. Pred pizzeriou v západonemeckom meste Duisburg vtedy došlo k prestrelke medzi znepriatelenými klanmi, pri ktorej bolo zabitých šesť ľudí.