Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Prevádzku mníchovského letiska obnovili v obmedzenom režime

V utorok 5. decembra 2023 na letisku v Mníchove v Nemecku. Foto: TASR/AP

Prvý stroj nemeckej leteckej spoločnosti Lufthansa na trase z New Yorku pristál na mníchovskom letisku presne napoludnie, potvrdil jeden z hovorcov.

Mníchov 5. decembra (TASR) - Letisko v bavorskej metropole Mníchov obnovilo v utorok napoludnie svoju prevádzku po šesťhodinovom prerušení spôsobenom mrznúcim dažďom. Zatiaľ však funguje len v obmedzenom režime, informuje TASR podľa agentúry DPA.

Prvý stroj nemeckej leteckej spoločnosti Lufthansa na trase z New Yorku pristál na mníchovskom letisku presne napoludnie, potvrdil jeden z hovorcov.

Od skorých ranných hodín až do poludnia sa na letisku v hlavnom meste spolkovej krajiny Bavorsko neuskutočnili žiadne odlety ani prílety. Prerušenie prevádzky kvôli mrznúcemu dažďu avizovalo letisko už v pondelok vo večerných hodinách.

Pasažieri v Mníchove musia aj naďalej počítať "s rozsiahlymi obmedzeniami". Na popoludnie je naplánovaných len dovedna 100 z pôvodných 700 utorkových odletov a príletov.

Mrznúci dážď postihol predovšetkým severnú časť letiska, z ktorej museli odstraňovať hrubú vrstvu ľadu.

V dôsledku obmedzení zostali na letisku uviaznuté stovky cestujúcich, ktorým boli poskytnuté potraviny a nápoje, píše DPA.

Silné sneženie, ktoré postihlo časti Bavorska ovplyvnilo prevádzku mníchovského letiska už v priebehu víkendu. Nemecká meteorologická služba (DWD) počíta s hrozbou mrznúceho dažďa a poľadovice počas nadchádzajúcich nocí predovšetkým na juhu a východe Bavorska.