Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Vrah, ktorý sa priznal k činu po 26 rokoch, dostal v Nemecku doživotie

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Podľa žaloby obžalovaný svojho času zazvonil u obete, vtedy 38-ročnej ženy, premohol ju a následne ubodal viacerými ranami nožom.

Bonn 12. decembra (TASR) - Na doživotný trest odňatia slobody odsúdili v utorok v západonemeckom Bonne 52-ročného muža, ktorý sa totálne prekvapujúco priznal začiatkom roka k neobjasnenej vražde spred 26 rokov. Stalo sa tak po tom, čo ho muži zákona dvakrát pristihli, ako sedí za volantom pod vplyvom alkoholu.

Podľa žaloby obžalovaný svojho času zazvonil u obete, vtedy 38-ročnej ženy, premohol ju a následne ubodal viacerými ranami nožom. Obeť si vybral náhodne, aby uspokojil svoje násilné fantázie. Obžalovaný však poprel, že by bol mal sprvoti zámer zabíjať.

Informáciu priniesol Západonemecký rozhlas (WDR).

Kriminalisti napokon vyšetrovanie záhadnej vraždy odložili bez toho, aby sa páchateľovi dostali na stopu. Ku kauze sa vrátili až po mužovom nečakanom priznaní.

Obžalovaný už v priebehu procesu v súdnej sieni priznal, že akceptuje akýkoľvek trest.

Odsúdenie vraha, i keď oneskorené, predstavuje isté zadosťučinenie pre manžela i dcéru obete, ktorí takmer 26 rokov žili v neistote, pokiaľ ide o okolnosti, ktoré viedli k vražde nimi milovanej osoby.