Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Palestínčan vrazil autom do vojakov, dvoch zabil

Konflikt medzi Izraelom a Palestínou neutícha. Foto: TASR/AP

Izraelská bezpečnostná služba Šin bet uviedla, že útočník strávil nejaký čas vo väzení za trestné činy ohrozenia bezpečnosti.

Jeruzalem 16. marca (TASR) - Dvaja izraelskí vojaci zahynuli a ďalší dvaja utrpeli vážne zranenia, keď do nich v piatok v Predjordánsku vrazil svojím vozidlom Palestínčan. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na tamojšiu armádu.

Muž úmyselne zaútočil na vojakov v službe na ceste neďaleko osady Mevo Dotan, blízko palestínskeho mesta Dženín. O život prišiel jeden dôstojník a jeden vojak, ďalší dvaja vojaci utrpeli vážne zranenia. Uviedla to vo svojom vyhlásení armáda s tým, že palestínsky vodič sa tiež zranil a bol hospitalizovaný.

Podľa hovorcu armády šlo o "teroristický útok".

Izraelská bezpečnostná služba Šin bet uviedla, že útočník strávil nejaký čas vo väzení za trestné činy ohrozenia bezpečnosti. Z väzenia ho prepustili len minulý rok.

Útok v Predjordánsku je ďalším zo série podobných útokov, ktoré sa začali na jeseň roku 2015. Dostali nový impulz vlani v decembri, keď americký prezident Donald Trump oznámil svoje rozhodnutie uznať Jeruzalem za hlavné mesto štátu Izrael, čo pobúrilo Palestínčanov i arabský svet.