Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 11. jún 2024
< sekcia Zahraničie

Pápež František vyzval na väčšiu obranu detí pred zneužívaním

Pápež František Foto: TASR/AP Photo

Pápež počas dnešnej omše, ktorú celebroval na preplnenom Námestí sv. Petra, uviedol, že obete zneužívania sú v jeho modlitbách.

Vatikán 5. mája (TASR) - Pápež František vyzval dnes na efektívnejšiu obranu detí v záujme ochrániť ich pred zneužívaním.

František v súvislosti so svojím vyhlásením nespomenul škandály cirkví v mnohých krajinách, kde boli deti zneužívané kňazmi, podotkla agentúra AP.

Pápež počas dnešnej omše, ktorú celebroval na preplnenom Námestí sv. Petra, uviedol, že obete zneužívania sú v jeho modlitbách. Zároveň zdôraznil, že každý musí odvážne pracovať na tom, aby tieto deti, ktoré patria medzi najzraniteľnejšie medzi ľuďmi, boli vždy chránené.

Napriek miestami prudkému dažďu sa pápež František previezol cez námestie v papamobile, vystúpil však z vozidla, aby mohol pozdĺž svojej trasy objať telesne postihnutých či deti, píše AP.

V rámci prekvapivého gesta sa vzoprel vatikánskym pravidlám a v papamobile sa vybral pozdraviť aj veriacich pozdĺž rímskeho bulváru, ktorí sa na námestie už nedostali.