Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Zahraničie

Porazený kandidát vo voľbách v Paraguaji žiada prepočítanie hlasov

Novozvolený paraguajský prezident Mario Abdo Benítez (uprostred) rozpráva k svojim priaznivcom počas osláv 22. apríla 2018 v Asuncióne. Foto: TASR/AP

Podľa oficiálnych výsledkov získal Abdo 46,44 percenta hlasov, zatiaľ čo Alegre 42,74 percenta.

Asunción 25. apríla (TASR) - Porazený kandidát nedeľňajších prezidentských v Paraguaji tvrdí, že má dôkazy o volebných podvodoch a žiada o prepočítanie odovzdaných hlasov. Informovala o tom agentúra Reuters.

Ústredná volebná komisia už v pondelok po sčítaní 97,67 percenta hlasov vyhlásila za víťaza volieb konzervatívneho politika Maria Abda Beníteza.

Kandidát opozičnej aliancie stredoľavých strán Pedro Efraín Alegre, ktorý skončil na druhom mieste, však v utorok vzniesol obvinenia z volebných podvodov. Medzinárodní pozorovatelia neregulárnosti väčšieho rozsahu nezaznamenali.

"Máme už veľmi jasné dôkazy o podvodoch, ktoré budeme jednotlivo pranierovať. Chceme sa podieľať na prepočítaní hlasov," vyhlásil Alegre.

Podľa oficiálnych výsledkov získal Abdo 46,44 percenta hlasov, zatiaľ čo Alegre 42,74 percenta. Osem ďalších prezidentských kandidátov sa ocitlo ďaleko za nimi. Víťaz volieb by sa mal ujať moci v polovici augusta.