Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Parlamentné voľby monitoruje rekordný počet zástupcov médií

Rakúsky minister zahraničných vecí a líder Rakúskej ľudovej strany (ÖVP) Sebastian Kurz poskytuje rozhovor pred hlasovaním v predčasných parlamentných voľbách 15. októbra 2017 vo Viedni. Foto: TASR/AP

Ešte nikdy vraj nebol záujem o parlamentné voľby v tejto krajine tak veľký ako v tomto roku.

Viedeň 15. októbra (TASR) - Rekordných okolo 900 zástupcov médií a členov ich podporných tímov vrátane technikov je akreditovaných na dnešných predčasných parlamentných voľbách v Rakúsku.

Ešte nikdy vraj nebol záujem o parlamentné voľby v tejto krajine tak veľký ako v tomto roku.

S blížiacim sa uzavretím volebných miestností sa stupňuje i napätie v radoch novinárov pôsobiacich v mediálnom centre v priestoroch Rakúskej národnej knižnice v metropole krajiny.

Na troch poschodiach je tu ešte i dnes popoludní ešte čas na ostatné vylepšenia volebných štúdií, z ktorých informujú, respektíve budú informovať rôzne televízne spoločnosti o dianí v alpskej republike. Jednotlivé štáby koordinovali ďalší postup s centrálami a vyskúšali si živé vstupy.

Všetci, tak novinári, technici, ako aj ich nezriedka prominentní hostia prechádzajú pri vstupe do objektu na námestí Josefplatz prísnou bezpečnostnou kontrolou.

O mediálnych zástupcov je postarané aj z gastronomického hľadiska v miestnom bufete, kde nájdu rôzne možnosti posilnenia.