Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Pohraničie medzi Irakom a Iránom postihlo zemetrasenie

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

K zemetraseniu došlo 71 kilometrov juhovýchodne od Sulajmáníje a miesto jeho vzniku sa nachádzalo v hĺbke 10 kilometrov.

Sulajmáníja/Teherán 11. mája (TASR) - Zemetrasenie s magnitúdou 5,3 zasiahlo v sobotu oblasť neďaleko mesta Sulajmáníja, ktoré je súčasťou irackého Kurdistanu. Informovala o tom americká geologická služba USGS. Podľa miestnych úradov neboli hlásené žiadne zranenia ani vážne materiálne škody, informuje agentúra Reuters.

Podľa USGS k zemetraseniu došlo 71 kilometrov juhovýchodne od Sulajmáníje a miesto jeho vzniku sa nachádzalo v hĺbke 10 kilometrov.

Podľa tamojšieho seizmologického ústavu k zemetraseniu došlo neďaleko mesta Darbandichán a bolo citeľné i v ďalších neďalekých mestách.

Iránska polooficiálna agentúra Fars zase informovala, že pohraničný región Ezgeléh v provincii Kermánšáh na západe Iránu zasiahlo v sobotu zemetrasenie s magnitúdou 5,1. Informácie o materiálnych škodách neboli bezprostredne známe.

Agentúra AP pripomenula, že Irán je často dejiskom zemetrasení rôznej sily, pretože sa rozkladá na mnohých hlavných zlomových líniách. Neďalekú oblasť postihlo v novembri 2018 zemetrasenie s magnitúdou 7,2, pričom sa zranilo viac než 500 ľudí.