Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Poľskí poľnohospodári blokujú hraničné priechody s Ukrajinou

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Obnovené blokády poľských poľnohospodárov viedli k dlhým radom nákladných vozidiel na hraničných priechodoch s Ukrajinou.

Varšava 17. februára (TASR) - Poľskí poľnohospodári protestujú proti poľnohospodárskej politike EÚ, ale aj proti dovozu lacných poľnohospodárskych výrobkov z Ukrajiny. To spôsobilo rozsiahle zápachy na hraničných prechodoch s Ukrajinou. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Obnovené blokády poľských poľnohospodárov viedli k dlhým radom nákladných vozidiel na hraničných priechodoch s Ukrajinou. Na poľskej strane priechodu Medyka uviazli v sobotu popoludní nákladné autá v 42-kilometrovej kolóne, uviedla agentúra PAP s odvolaním sa na miestnu políciu. Na odbavenie sa tak čaká 14 dní.

Podľa colných orgánov stálo pred priechodom Dorohusk 550 nákladných vozidiel. Tam treba počítať s čakacou dobou viac ako desať dní. Na priechodoch Korczowa a Hrebenne je čakacia doba päť dní.

Poľskí poľnohospodári protestujú po celej krajine proti poľnohospodárskej politike EÚ, ale aj proti dovozu lacných poľnohospodárskych výrobkov z Ukrajiny. Protesty budú pokračovať do 10. marca.