Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Požiar budovy v Pekingu si vyžiadal 19 mŕtvych a 8 zranených

Požiarnici pred zhorenou budovou na južnom predmestí Pekingu. 19. novembra 2017 Foto: TASR/AP

Úrady dôkladne kontrolujú informácie týkajúce sa požiaru. Vyhľadávanie faktov o požiari na internete stopla cenzúra, zatiaľ čo reportáže nezávislých čínskych spravodajských médií boli odstránené.

Peking 19. novembra (TASR) - Najmenej 19 mŕtvych a osem zranených si vyžiadal v sobotu požiar budovy na južnom predmestí Pekingu. S odvolaním sa na štátnu tlačovú agentúru Sinchua o tom informovala agentúra AP.

Požiarnici uhasili v sobotu požiar v dvojpodlažnej budove, ktorá slúžila ako prenájom nízkonákladových apartmánov, v pekinskom obvode Ta-sing okolo 21.00 h miestneho času (14.00 h SEČ). Požiar vypukol asi tri hodiny predtým, tvrdí čínska štátna tlačová agentúra. Dodala, že zranených previezli do nemocnice.

Agentúra AP ďalej píše, že telefonicky kontaktovala miestnu hasičskú zbrojnicu i vedenie Ta-sing. Oba orgány odmietli incident komentovať.

Úrady dôkladne kontrolujú informácie týkajúce sa požiaru. Vyhľadávanie faktov o požiari na internete stopla cenzúra, zatiaľ čo reportáže nezávislých čínskych spravodajských médií boli odstránené a nahradené skúpou správou štátnej agentúry Sinchua, tvrdí AP.