Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Sýrske vojenské lietadlo zaútočilo na mesto Azéz, najmenej 30 obetí

Ruka mŕtvej sýrskej ženy trčí spod trosiek zrúteného domu po leteckom útoku sýrskych vládnych síl v sýrskom meste Azaz na predmestí Aleppa 15. augusta 2012. Pri útoku sa zničilo najmenej 10 domov. Foto: TASR/

Po leteckom útoku museli zranených vyťahovať z trosiek jednej zo zničených budov.

Azáz 15. augusta (TASR) - Najmenej 30 mŕtvych a desiatky zranených si dnes vyžiadal útok sýrskeho vojenského lietadla na mesto Azáz v severnej provincii Aleppo. Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na lekára z miestnej nemocnice a sýrskych opozičných aktivistov.

Pri leteckom útoku utrpeli zranenia aj minimálne siedmi z 11 libanonských rukojemníkov zadržiavaných sýrskymi povstalcami.

Zranených vytiahli z trosiek jednej zo zničených budov, zvyšní štyria sú nezvestní, uviedol pre libanonskú televíziu miestny povstalecký veliteľ.

Sýrska armáda sa už niekoľkokrát pokúsila dobyť povstalecké mesto Azáz vzhľadom na jeho strategickú polohu v blízkosti hraníc s Tureckom.

V oblasti mesta Azáz sú povstalci a utečenci

Zranená sýrska žena prichádza do poľnej nemocnice po leteckom útoku sýrskych vládnych síl v sýrskom meste Azaz na predmestí Aleppa 15. augusta 2012. Pri útoku sa zničilo najmenej 10 domov.
Foto: TASR/AP Photo
Oblasť je kľúčovou trasou pre utečencov a povstalcov, ktorí smerujú do asi 50 kilometrov vzdialeného Aleppa, druhého najväčšieho mesta Sýrie, aby sa tam zapojili do prebiehajúcich bojov.

Bitka o Aleppo medzi jednotkami prezidenta Bašára Asada a povstaleckou slobodnou sýrskou armádou trvá od 19. júla.

Sýrska armáda v ostatných mesiacoch začala výraznejšie nasadzovať vojenské lietadlá a helikoptéry voči vzbúrencom vyzbrojeným prevažne ľahšími zbraňami.

Sýrčania sa pokúšajú vyslobodiť zraneného muža spod trosiek zrúteného domu po leteckom útoku sýrskych vládnych síl v sýrskom meste Azaz na predmestí Aleppa 15. augusta 2012. Pri útoku sa zničilo najmenej 10 domov.
Foto: TASR/AP Photo


Ruka mŕtvej sýrskej ženy trčí spod trosiek zrúteného domu po leteckom útoku sýrskych vládnych síl v sýrskom meste Azaz na predmestí Aleppa 15. augusta 2012. Pri útoku sa zničilo najmenej 10 domov.
Foto: TASR/AP Photo