Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Pri ruskom raketovom útoku v Charkove utrpelo zranenia šesť ľudí

Na tejto fotografii, ktorú poskytla charkovská regionálna prokuratúra, prokurátori pre vojnové zločiny kontrolujú úlomky bomby po ruskom útoku v ukrajinskom Charkove v stredu 24. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Synehubov na platforme Telegram dodal, že poškodených bolo aj 568 okien a 33 áut.

Charkov 24. apríla (TASR) - Šesť ľudí utrpelo zranenia pri ruskom raketovom útoku v Charkove na východe Ukrajiny. Oznámil to v stredu gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov s tým, že rakety tam poškodili tri obytné budovy, dva úrady, tri ďalšie budovy a tiež plynovod v centre mesta. TASR o tom informuje podľa stanice Sky News.

Synehubov na platforme Telegram dodal, že poškodených bolo aj 568 okien a 33 áut. Starosta Charkova Ihor Terechov povedal ukrajinskej televízii, že pri útoku boli použité dve rakety typu S-300, ktoré však nespôsobili významné škody v obytných oblastiach. Dodal však, že poškodenú časť plynovodu sa mesto pokúša urýchlene opraviť, aby mohlo obnoviť dodávky plynu.

Ruská štátna agentúra RIA Novosti citovala nemenované zdroje z ruských ozbrojených síl, podľa ktorých boli pri útoku zasiahnuté miestne vojenské kasárne, kde bývajú ukrajinskí vojaci.