Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Pri štvrtom behu s býkmi v Pamplone sa ľahko zranili traja ľudia

Muži bežia pred býkmi počas štvrtého dňa tradičného festivalu San Fermíno v severošpanielskom meste Pamplona 10. júla 2018. Deväťdňový festival na počesť mestského patróna San Fermína priláka každoročne desiatky tisíc zahraničných návštevníkov. Súčasťou festivalu je každodenný ranný beh býkov ulicami mesta a popoludňajšie býčie zápasy. Foto: TASR/AP

Býky pri tohtoročnom štvrtom behu prekonali 850-metrovú vymedzenú trasu vedúcu kľukatými uličkami Pamplony za dve minúty a 15 sekúnd, čo je zatiaľ najlepší čas.

Pamplona 10. júla (TASR) - Tri osoby utrpeli zranenia pri utorňajšom, v poradí štvrtom tohtoročnom behu s býkmi v španielskom meste Pamplona, kde sa konajú slávnosti sv. Fermína. Ani jedného zo zranených nenabrali na rohy býky, informovala o tom agentúra AP.

Hovorca nemocnice v meste Navarra Tomás Belzunegui uviedol, že zranení utrpeli ľahké pomliaždeniny a po ošetrení budú z nemocnice prepustení.

Býky pri tohtoročnom štvrtom behu prekonali 850-metrovú vymedzenú trasu vedúcu kľukatými uličkami Pamplony za dve minúty a 15 sekúnd, čo je zatiaľ najlepší čas. Za priemerný sa považuje čas okolo troch minút.

Pri tohtoročných behoch býky doteraz nabrali na rohy jednu osobu a zranenia ďalších 15 ľudí si vyžiadali nemocničné ošetrenie.

Každý rok sa počas behu s býkmi uličkami Pamplony zraní 50-100 ľudí. Od roku 1911 si beh s viac ako pol tony vážiacimi zvieratami vyžiadal aj 15 obetí na životoch. Zatiaľ posledný smrteľný prípad zaznamenali v roku 2009, keď zomrel 27-ročný Španiel.