Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Pri zrážke malého lietadla s helikoptérou zahynuli štyria ľudia

Policajti a záchranári zasahujú po zrážke záchranárskeho vrtuľníka a malého lietadla pri nemeckom Philippsburgu severozápadne od Stuttgartu 23. januára 2018. Foto: TASR/DPA

Polícia v Karlsruhe uviedla, že lietadlo s vrtuľníkom sa zrazili vo vzduchu neďaleko mesta Philippsburg, približne 100 kilometrov od Stuttgartu v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko.

Berlín 23. januára (TASR) - Štyri obete na životoch si vyžiadala utorková zrážka vrtuľníka záchrannej leteckej služby DRF Luftrettung a malého lietadla, ku ktorej došlo v okolí Oberhausenu-Rheinhausenu v okrese Karlsruhe v nemeckej spolkovej krajine Bádensko-Württembersko. K ďalším ujmám na zdraví podľa doteraz známych poznatkov vyšetrovateľov nedošlo.

Predmetom vyšetrovania za účasti expertov zo Spolkového úradu pre vyšetrovanie leteckých nehôd budú okolnosti, ktoré viedli ku kolízii oboch strojov, ako aj jej ďalšie aspekty.

Záchranársky vrtuľník sa nachádzal v inkriminovanom čase podľa všetkého na cvičnom lete, na ktorý odštartoval s dvoma pilotmi na palube z letiska Karlsruhe/Baden-Baden. Lietadlo, ktoré po zrážke zachvátili plamene, štartovalo takisto s dvoma osobami na palube z letiska Speyer.

Informácie priniesla regionálna rozhlasová a televízna stanica SWR.

Na mieste nešťastia sa stále pokračuje v prácach a zhromažďovaní trosiek strojov, ktorých rozptyl je značný.

DRF Luftrettung je v Nemecku druhým najväčším poskytovateľom záchranných leteckých služieb. Firma so sídlom vo Filderstadte neďaleko Stuttgartu disponuje asi piatimi desiatkami vrtuľníkov.