Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

PRIZNAL SA: Zatkli chlapca, ktorý ma na svedomí ihly v jahodách

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Polícia v austrálskom štáte Nový Južný Wales uviedla, že zatkla malého chlapca a jeho čin bol zrejme kanadským žartom.

Sydney 19. septembra (TASR) - Malého chlapca zatkli po tom, čo sa polícii priznal, že ukryl ihly na šitie do jahôd v Austrálii. Tento nebezpečný nález pritom viedol k veľkým obavám z kontaminácie ovocia po celej krajine. Na svojej webovej stránke o tom v stredu informoval britský denník Independent a portál austrálskej televízie Seven News.

Polícia v austrálskom štáte Nový Južný Wales uviedla, že zatkla malého chlapca a jeho čin bol zrejme "kanadským žartom".

"V posledných dňoch sme vypátrali malú osobu, ktorá sa priznala ku kanadskému žartu, aj ku strkaniu ihiel do jahôd," povedal zástupca policajného komisára Stuart Smith, ktorého citoval portál televízie Seven News.

Smith dodal, že pri chlapcovi zrejme uplatnia "metódu napomenutí, určenú pre mladistvých".

Trest za úmyselnú kontamináciu potravinového zdroja v Novom Južnom Walese je desať rokov väzenia, ale austrálsky premiér Scott Morrison vyhlásil, že vláda plánuje zvýšiť maximálny trest na 15 rokov väzenia.

"Ohroziť živobytie tvrdo pracujúcich Austrálčanov nie je zábavné," uviedol Morrison. " Ak urobíte niečo také v tejto krajine, pôjdeme vám po krku, chytíme vás a postavíme pred spravodlivosť," dodal premiér.

Polícia vyšetruje až vyše 100 hlásení o náleze ihiel v ovocí. Zároveň je presvedčená, že všetky tieto prípady majú na svedomí napodobňovatelia a "vtipkári".

Najprv ich našli v jahodách od jedného dodávateľa v severoaustrálskom štáte Queensland, ale teraz ich objavujú po celej krajine.

V utorok polícia v Novom Južnom Walese oznámila, že už vyšetrujú aj prípady nálezu ihiel v jablku a banáne.

Zatiaľ nikto neutrpel vážne zranenie, ale farmári pestujúci jahody sú nútení zahadzovať produkciu, keďže dopyt po tomto ovocí prudko klesá, napísal portál denníka Independent.