Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Prokurátor žiadal pre podozrivého z atentátu v Budapešti doživotie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Páchateľ položil predvlani 24. septembra večer batoh obsahujúci nálož s klincami pred budovu na ulici Teréz körút v VI. budapeštianskom obvode a výbušninu na diaľku odpálil.

Budapešť 18. júna (TASR) - Doživotný trest odňatia slobody žiadal v pondelok na súde maďarského hlavného mesta prokurátor pre Lászlóa P., obvineného z atentátu z 24. septembra 2016 na ulici Teréz körút v Budapešti.

Podľa spravodajského servera Privátbankár.hu prokurátor v záverečnej reči obžaloby vyhlásil, že vzhľadom na okolnosti činu je jediným možným trestom v súlade so zákonom doživotný verdikt.

Muža, ktorý je vo vyšetrovacej väzbe, obvinila prokuratúra z pokusu o viacnásobnú úkladnú vraždu, zneužitie výbušnín a prípravu teroristického činu.

Páchateľ položil predvlani 24. septembra večer batoh obsahujúci nálož s klincami pred budovu na ulici Teréz körút v VI. budapeštianskom obvode a výbušninu na diaľku odpálil. Pri útoku utrpeli dvaja policajti ťažké zranenia.

Podozrivého zadržali príslušníci Centra boja proti terorizmu (TEK) 19. októbra 2016 v meste Keszthely v Zalianskej župe. Ide o maďarského občana, ktorý nemá záznamy v trestnom registri. Uvedený trestný čin spáchal pravdepodobne sám a existovala hrozba, že sa môže pripravovať na ďalší útok, povedal po jeho zadržaní hlavný prokurátor Imre Keresztes.

Spravodajca TASR Ladislav Vallach