Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Rakúske lietadlo na evakuáciu z Izraela malo poruchu, našli náhradu

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Lietadlo s viac 83 Rakúšanmi a 15 ďalšími osobami z Izraela, Nemecka, Španielska, Maďarska, USA a Holandska odletelo v stredu večer z Tel Avivu na Cyprus.

Viedeň 12. októbra (TASR) - Lietadlo rakúskej armády určené na evakuáciu občanov krajiny z Izraela malo v stredu poruchu a nemohlo odletieť. Rakúske ministerstvo zahraničných vecí zabezpečilo náhradný komerčný let. TASR správu prevzala z agentúr APA a Reuters.

Pri štarte lietadla typu C-130 Hercules zaznamenali v priestore pre pasažierov dym, uviedol hovorca rakúskeho rezortu obrany Michael Bauer pre rakúske médiá. Posádke lietadla poskytli ošetrenie a technici začali pracovať na riešení problému.

Rakúske ministerstvo zahraničných vecí zabezpečilo na prevoz svojich občanov let izraelskej leteckej spoločnosti Israir Airlines. Lietadlo s viac 83 Rakúšanmi a 15 ďalšími osobami z Izraela, Nemecka, Španielska, Maďarska, USA a Holandska odletelo v stredu večer z Tel Avivu na Cyprus. Odtiaľ budú pasažieri prepravení do Viedne. Ďalší evakuačný let z Tel Avivu do Viedne je plánovaný na štvrtok.