Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Razvožajev: Ukrajinci zasiahli námorné veliteľstvo na Kryme

Na snímke gubernátor prístavného mesta Sevastopol Michail Razvožajev telefonuje a za ním stúpa dym z horiacej lodenice 13. septembra 2023 v Sevastopole. Útok na Sevastopol z noci na stredu bol vykonaný raketami s plochou dráhou letu, ako aj námornými dronmi, informovalo ruské ministerstvo obrany. Foto: TASR/AP

Guardian upozorňuje, že tieto tvrdenia nebolo možné nezávisle overiť.

Moskva 22. septembra (TASR) - Ukrajinský raketový útok zasiahol budovu námorného veliteľstva ruskej Čiernomorskej flotily na polostrove Kryme, oznámil v piatok Ruskom dosadený gubernátor prístavného mesta Sevastopoľ Michail Razvožajev. TASR o tom informuje podľa správ agentúry AFP a denníka The Guardian.

"Veliteľstvo flotily bolo zasiahnuté pri raketovom útoku nepriateľa," napísal Razvožajev na sociálnej sieti Telegram s tým, že úlomky rakety dopadli vedľa divadla.

Zároveň varoval, že hrozí aj ďalší raketový útok a obyvateľov Sevastopoľa vyzval, aby sa vyhli centru mesta, kde sa budova veliteľstva nachádza.

Na miesto už podľa neho vyrazili záchranné zložky a stále sa upresňujú informácie o prípadných obetiach. "Hasiči podnikajú opatrenia na čo najskoršiu elimináciu požiaru," uviedol gubernátor.

Guardian upozorňuje, že tieto tvrdenia nebolo možné nezávisle overiť.

Krymský polostrov, ktorý Rusko anektovalo v roku 2014, je od začiatku invázie častým cieľom ukrajinských útokov. Tieto útoky v poslednom čase ešte zosilneli vzhľadom na prísľub Ukrajine, že Krym dobyje späť.