Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Rusko priznalo požiar v ďalšej rafinérii, miestni hovoria o drone

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Primátor Charkova Ihor Terechov v statuse na platforme Telegram napísal, že zásah dostala obytná štvrť, kde následne v niekoľkých rodinných domoch vypukol požiar.

Moskva/Londýn 10. mája (TASR) - Mesto Charkov na severovýchode Ukrajiny sa v noci na piatok opäť stalo terčom útoku ruskej armády, do ktorého tentoraz nasadila zrejme balistické strely. S odvolaním sa na ukrajinské úrady o tom informovala britská stanica BBC.

Primátor Charkova Ihor Terechov v statuse na platforme Telegram napísal, že zásah dostala obytná štvrť, kde následne v niekoľkých rodinných domoch vypukol požiar. Správy o prípadných obetiach či zranených zatiaľ nie sú k dispozícii.

Ukrajinské letectvo informovalo, že raketovému útoku bol vystavený aj juh Ukrajiny, na ktorý ruská armáda útočila balistickými raketami z Krymu. Tento raketový úder sa začal krátko po skončení útokov s použitím dronov.

V noci na piatok pokračovala aj séria Ukrajine pripisovaných útokov na zariadenia na spracovanie ropy v Rusku.

Najnovšie bola zasiahnutá rafinéria v Kalužskej oblasti ležiacej juhozápadne od Moskvy a susediacej s Tulskou, Brianskou, Smolenskou, Moskovskou a Oriolskou oblasťou.

Ruské vládne úrady priznali požiar v ropnej rafinérii neďaleko mesta Kaluga, zatiaľ však nepotvrdili správy od miestnych obyvateľov, že ho spôsobil útok dronu. Úrady dodali, že požiar v závode bol lokalizovaný a že nedošlo k žiadnym obetiam.