Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Zahraničie

Rusko: Rádiu Sloboda udelili pokutu za neodstránenie zakázaného obsahu

Ilustračné foto. Foto: TASR - František Iván

Celková výška pokút voči Rádiu Sloboda uložených ruským súdom za neodstránenie "zakázaného obsahu" sa už vyšplhala na 55,8 milióna rubľov (809.230 eur).

Moskva 17. mája (TASR) - Moskovský súd udelil pokutu vo výške desať miliónov rubľov (145.023 eur) stanici Rádio Sloboda (RFE/RL) za to, že zo svojej webstránky neodstránila "zakázaný obsah". Informovala o tom v utorok agentúra Reuters odvolávajúca sa na správu, ktorú zverejnila ruská agentúra Ria Novosti.

Ruský regulačný úrad – Federálna služba pre dozor v oblasti telekomunikácií, informačných technológií a masmédií (Roskomnadzor) – zablokoval na území Ruska webstránku RFE/RL, ktorú finančne podporujú Spojené štáty, už začiatkom marca, rovnako ako aj webstránky viacerých ďalších zahraničných médií.

Celková výška pokút voči Rádiu Sloboda uložených ruským súdom za neodstránenie "zakázaného obsahu" sa už vyšplhala na 55,8 milióna rubľov (809.230 eur). Predmetný obsah sa má týkať aj príspevkov o ruskej invázii na Ukrajinu, ktorú Moskva nazýva "špeciálnou vojenskou operáciou".