Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Rusi tvrdia, že v Belgorodskej oblasti zlikvidovali vyše 70 militantov

Mínomet, ilustračné foto Foto: TASR

AFP podotkla, že ide o prvé vyhlásenie ministerstva obrany k incidentu v Belgorodskej oblasti, kde od pondelka prebiehali boje.

Moskva 23. mája (TASR) - Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že ruské ozbrojené sily odrazili a následne zlikvidovali skupinu militantov a vojenskej techniky, ktorá do Belgorodskej oblasti na juhozápade Ruska prenikla zo susednej Ukrajiny.

"Počas protiteroristickej operácie boli nacionalistické formácie zablokované a zničené leteckými údermi a delostreleckou paľbou," uviedlo v utorok ruské ministerstvo obrany vo vyhlásení, z ktorého citovala agentúra AFP.

Zvyšná časť "nacionalistov" bola zatlačená na ukrajinské územie, kde boli ostreľovaní, až kým neboli úplne zlikvidovaní," píše sa vo vyhlásení.

O život prišlo "viac ako 70 ukrajinských teroristov, štyri bojové obrnené vozidlá a päť pick-upov," uviedlo ministerstvo obrany.

AFP podotkla, že ide o prvé vyhlásenie ministerstva obrany k incidentu v Belgorodskej oblasti, kde od pondelka prebiehali boje.

Britská vojenská rozviedka vo svojej zvodke z utorka píše, že zatiaľ nie je možné presne určiť, aké diverzné skupiny prenikli z Ukrajiny na ruské územie.

Pripomenula, že infiltráciu svojich ozbrojencov na ruské územie predtým ohlásila Légia Sloboda Ruska - dobrovoľnícka jednotka údajne bojujúca na strane Ukrajiny. Podľa bojovníkov légie tento výpad na ruské územie uskutočnili spolu s Ruským dobrovoľníckym zborom.