Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Rusko uskutoční vojenskú prehliadku oslobodenia po skončení pandémie

Ilustračná foto. Foto: TASR/AP

Toto výročie si dôstojne uctíme, keď budeme mať istotu, že situácia je úplne bezpečná, najmä pre našich veteránov, zdôraznil Putin.

Moskva 28. apríla (TASR) - Rusko uskutoční vojenskú prehliadku, pri príležitosti 75. výročia víťazstva Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom, keď pominie hrozba šírenia koronavírusu. Oznámil to v utorok ruský prezident Vladimir Putin, ktorého citovala agentúra TASS.

Vojenská prehliadka sa mala pôvodne konať 9. mája na Červenom námestí v Moskve. V polovici apríla Putin nariadil jej odklad.

"Všetko, čo sme naplánovali, aby sme si uctili 75. výročie Dňa víťazstva sa uskutoční. Na Červenom námestí sa bude konať vojenská prehliadka aj Pochod Nesmrteľného pluku," povedal Putin počas televízneho prejavu.

"Toto výročie si dôstojne uctíme, keď budeme mať istotu, že situácia je úplne bezpečná, najmä pre našich veteránov," zdôraznil.

Spravodajský portál RBK s odvolaním sa na tri zdroje blízke kancelárii ruského prezidenta a ministerstvu obrany v polovici apríla informoval, že ruského prezidenta o odklad osláv požiadali viaceré organizácie veteránov druhej svetovej vojny, a to v súvislosti s epidemiologickou situáciou v krajine.

V Rusku platia pre pandémiu koronavírusu prísne bezpečnostné opatrenia. Krajina dosiaľ potvrdila 93.558 prípadov nákazy a 867 úmrtí.