Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

S Karlom Gottom sa v piatok prišlo rozlúčiť okolo 49.000 ľudí

Ľudia čakajú v dlhom rade počas verejnej rozlúčky so zosnulým českým a československým spevákom Karlom Gottom pred Palácom Žofín na Slovanskom ostrove v Prahe v piatok 11. októbra 2019. Foto: TASR Bohdan Kopčák

Do veľkej sály paláca Žofín sa nakoniec dostali všetci záujemcovia, ktorí si vystáli rad. Na vstup sa čakalo v priemere okolo dvoch hodín.

Praha 12. októbra (TASR) - So zosnulým českým spevákom Karlom Gottom sa v piatok do pražského Žofína prišlo rozlúčiť asi 49.000 ľudí. Pre spravodajský portál Novinky.cz to uviedol prevádzkový riaditeľ paláca Žofín Jan Hrubý.

Rozlúčka s obľúbeným spevákom sa skončila v piatok okolo polnoci. Do veľkej sály paláca Žofín sa nakoniec dostali všetci záujemcovia, ktorí si vystáli rad. Na vstup sa čakalo v priemere okolo dvoch hodín. Spomienková akcia sa uskutočnila bez komplikácií a dôstojnej atmosfére, dodali Novinky.cz.

Pamiatku umelca si jeho fanúšikovia po uzatvorení žofínskeho paláca môžu uctiť na pietnom mieste v Kinského záhrade. Uviedol to pre Novinky.cz hovorca pražského magistrátu Vít Hofman. Pietne miesto v Prahe 5, kde Gott roky žil a je jej čestným občanom bude ľuďom prístupné do nedeľňajšej polnoci.

Kým sa konala rozlúčka so spevákom v Žofíne, na Pražskom hrade pokračovali prípravy na sobotňajšiu omšu v Chráme sv. Víta, ktorá bude len pre pozvaných hostí. Verejnosť bude mať možnosť sledovať omšu na veľkoplošných obrazovkách.

Na sobotu je v Česku vyhlásený štátny smútok za zosnulého speváka.