Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Samovrahovia, ktorí sa otrávili výfukovými plynmi, sa nepoznali

Aj vyšetrovateľov prekvapilo zistenie, že sa trojica nepoznala a do osudného dňa sa aktéri samovraždy ani nevideli. Na spoločnom odchode zo života sa dohovorili na istom internetovom fóre.

Praha 7. decembra (TASR) - Dvaja muži vo veku 39 a 27 rokov a 37-ročná žena, ktorých mŕtve telá našli koncom novembra v lese za Prahou otrávených výfukovými plynmi, sa podľa doterajších poznatkov kriminalistov nepoznali a na spoločnej samovražde sa dohovorili prostredníctvom internetu.

Samovrahovia pochádzali z rôznych oblastí, hlavného mesta ČR, Stredočeského kraja a Olomouca, informoval dnes internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorcu stredočeskej polície Jakuba Vinčálka.

Podľa jeho slov výsledky nariadenej súdnej pitvy vyvrátili možnosť cudzieho zavinenia, takže je možné potvrdiť, že išlo o samovraždu. Aj vyšetrovateľov prekvapilo zistenie, že sa trojica nepoznala a do osudného dňa sa aktéri samovraždy ani nevideli. Na spoločnom odchode zo života sa dohovorili na istom internetovom fóre.

Hlavným dôvodom činu bola podľa hovorcových slov skutočnosť, že nikto z trojice nechcel odchádzať z tohto sveta sám. O tom, ako kriminalisti zistili pozadie neobvyklého činu, Vinčálek hovoriť nechcel.

Trojica do zaparkovaného automobilu vyviedla splodiny z výfuku a upchala mikinami aj okienko, cez ktoré smerovala do vozidla hadica s vražedným obsahom. Vyšetrovanie prípadu pokračuje.