Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Zahraničie

Sever Talianska postihli búrky, zranenia utrpelo vyše 100 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Búrky vyčíňajú na severe Talianska už od utorka, pričom škody napáchali aj v Tridentsku, a to najmä v zalesnených oblastiach.

Rím 20. júla (TASR) - Približne 110 ľudí utrpelo zranenia počas búrok, ktoré v noci na štvrtok zasiahli sever Talianska. Obzvlášť postihnuté boli podľa miestnych úradov viaceré oblasti severovýchodného regiónu Benátsko, píše TASR podľa agentúry DPA.

V celom Benátsku hlásili silný vietor, krupobitie a intenzívny dážď. V niektorých oblastiach padali aj krúpy vo veľkosti tenisových loptičiek, pričom napáchali značné škody.

Celkovo sa zranilo 110 ľudí. Počas búrok ich zasiahli krúpy či úlomky skla, viacerí aj spadli. Jedna osoba utrpela vážne zranenia po páde zo strechy. Búrky obzvlášť silno sužovali provincie Benátky, Padova, Vicenza a Treviso.

Hasiči hlásili v oblasti od stredajšieho večera až 200 výjazdov. Z ulíc odstraňovali spadnuté stromy a zaisťovali strechy pred zrútením. Najvyšší predstaviteľ samosprávy v Benátsku Luca Zaia informoval, že tiesňová linka zaznamenala približne 350 hovorov.

Búrky vyčíňajú na severe Talianska už od utorka, pričom škody napáchali aj v Tridentsku, a to najmä v zalesnených oblastiach.