Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Školáčku v Nemecku sexuálne zneužil a zavraždil iba 18-ročný mladík

K tragédii došlo v sobotu 24. marca v nemeckom meste Emden. Tínedžer sa k hrdelnému zločinu priznal. Telo školáčky našiel strážnik na mestskom parkovisku.

Emden 2. apríla (TASR) - Sexuálne motivovanú vraždu jedenásťročnej školáčky, ku ktorej došlo v nemeckom meste Emden v sobotu 24. marca, má na svedomí 18-ročný mladík. Zadržaný podozrivý sa počas uplynulého víkendu k činu priznal. Navyše sa vyšetrovateľom podarilo preukázať jeho totožnosť aj porovnaním jeho vzorky DNA so stopami zaistenými na mieste činu.

Zadržaný predstavoval zrejme už dlhší čas nebezpečenstvo pre v Emdene žijúce ženy, pretože sa tam už vlani v novembri takmer pokúsil o znásilnenie istej vyznávačky džogingu.

Na páchateľa, ktorý školáčku najskôr sexuálne zneužil a potom zavraždil, uvalili medzičasom vyšetrovaciu väzbu. K hrdelnému zločinu sa priznal, na ostatné si vraj nepamätá, informovali vyšetrovatelia.

Predbežne nie je jasné, či sa v jeho prípade bude aplikovať trestná sadzba pre mladistvých alebo dospelých, v prvom prípade by horná hranica bola 10 rokov väzenia, v druhom doživotné odňatie slobody.

Obeť, školáčka Lena, sa v osudnú sobotu vybrala s priateľom kŕmiť kačice. Stratila sa mu však z očí. Jej telo napokon v ten istý deň večer našiel už bez známok života strážnik na parkovisku v Emdene.