Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Zahraničie

Snehové víchrice udreli na celé Rusko

Na snímke žena na poníkovi počas hustého sneženia v Moskve 3. decembra 2023. Foto: TASR/AP

Tlaková níž priniesla do ruského hlavného mesta vyše deň trvajúcu snehovú víchricu. Podľa meteorológov môže byť jednou z najsilnejších za posledných 60 rokov v Moskve.

Moskva 15. decembra (TASR) - Snehové víchrice zasiahli v piatok celé územie Ruska, pričom Moskva zaznamenala jedno z najvýdatnejších snežení za posledné desaťročia. Počasie spôsobilo dopravné komplikácie, pričom vodiči kamiónov bojovali s vyše 20-centimetrovou vrstvou snehu a so silným vetrom. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry Reuters.

Tlaková níž priniesla do ruského hlavného mesta vyše deň trvajúcu snehovú víchricu. Podľa meteorológov môže byť jednou z najsilnejších za posledných 60 rokov v Moskve. Meteorologické stanice zaznamenali za 24 hodín až pätinu priemerných zrážok za december. Ulice mesta pokryl sneh a na mnohých miestach bol problém vyjsť s autom z parkovacích priestorov.

Webová stránka o počasí Gismeteo uviedla, že priemerný úhrn snehových zrážok za december môže v Moskve dosiahnuť 50 centimetrov. Denník Kommersant napísal, že moskovské ceny za odhrabanie auta sú približne 5000 rubľov (51 eur).

Pre sneženie sú školy v niektorých oblastiach európskeho Ruska zatvorené. V noci na piatok sa tiež vytvorila desaťkilometrová zápcha na jednej z hlavných ciest Ruska, na M4, smerujúcej na juh.