Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Maskovaný páchateľ vylial v Španielsku víno za 2,5 milióna eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Incident sa stal v noci zo soboty na nedeľu vo vinárstve Bodegas Cepa 21 v oblasti Ribera del Duero v španielskom autonómnom spoločenstve Kastília a León.

Madrid 20. februára (TASR) - Maskovaný páchateľ počas víkendu vo vinárstve v strednom Španielska zámerne vypustil z nádrží približne 60.000 litrov odrodového vína v hodnote dva a pol milióna eur. TASR správu prevzala z agentúry DPA a webového portálu El Confidencial.

Incident sa stal v noci zo soboty na nedeľu vo vinárstve Bodegas Cepa 21 v oblasti Ribera del Duero v španielskom autonómnom spoločenstve Kastília a León. Videozáznam z bezpečnostnej kamery zachytáva páchateľa v kapucni, ako otvára nádrže s vínom.

Išlo o víno z odrôd Horcajo a Malabrigo. Ich predaj sa za posledný rok zvýšil o 15 percent, dodáva El Confidencial. Záležitosť vyšetruje španielska polícia (Guardia Civil).

Cepa 21 je projektom Josého Mora, ktorý spája produkciu vína s cestovným ruchom a gastronómiou. Moro uviedol, že útočník bol dobre oboznámený s mechanizmami vo vinárstve, čo mu umožnilo otvoriť nádrže. Jeho motívom bolo podľa neho spôsobiť čo najväčšiu škodu.