Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Zahraničie

Španielsko po útoku na francúzsky časopis posilnilo bezpečnosť

Na archívnej snímke španielsky minister spravodlivosti Alberto Ruiz-Gallardon (vľavo) a minister vnútra Jorge Fernandez Diaz. Foto: TASR/AP Photo

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie ministra vnútra Jorgeho Fernándeza Díaza.

Madrid 7. januára (TASR) - Po dnešnom útoku islamistov na francúzsky satirický časopis Charlie Hebdo, pri ktorom v Paríži zahynulo 12 ľudí, zvýšilo Španielsko stupeň zabezpečenia kľúčovej infraštruktúry. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie ministra vnútra Jorgeho Fernándeza Díaza.

Viacero vydavateľstiev v Španielsku dostalo podozrivé zásielky. Viac sa dočítate TU.


Podľa ministra ide o dočasné preventívne opatrenie a španielske úrady v súčasnosti nijakú novú priamu hrozbu nezaznamenali.

Redakciu Charlie Hebdo v 11. parížskom obvode prepadli dnes dvaja - podľa agentúry AP traja - ozbrojenci v čiernych kuklách s kalašnikovmi a pumpovacími brokovnicami. Predtým, ako spustili paľbu na pracovníkov týždenníka, jeden z nich podľa BBC vykríkol, že sú z jemenskej al-Káidy.

Následná streľba si vyžiadala 12 mŕtvych a desať zranených. Stav štyroch zranených je kritický. Páchateľom sa z miesta činu podarilo ujsť na dvoch vozidlách. Polícia doposiaľ po útočníkoch pátra.