Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Chemlal priznal prípravu bombových útokov na ciele v Barcelone

Na kombosnímke štyria útočníci, ktorí spáchali v auguste 2017 teroristické útoky v Katalánsku. Na kombosnímke druhý zľava Mohamed Houli Chemlal. Foto: twitter.com

Chemlal je podľa internetových vydaní denníkov El Mundo a El País ideológ skupiny zosnulého imáma z Ripollu.

Madrid 23. augusta (TASR) - Vyšetrujúci sudca v utorok večer rozhodol o ďalšom osude štvorice členov teroristickej bunky z Katalánska zadržaných v súvislosti s teroristickými útokmi, ktoré sa odohrali v uplynulom týždni v Španielsku. Informovala o tom agentúra AP.

Dvaja podozriví ostanú zadržaní bez možnosti prepustenia na kauciu, jednému nariadil zadržanie na ďalších 72 hodín a štvrtého prepustil.

Jeden zo štyroch zadržaných 21-ročný Mohamed Houli Chemlal dnes pred vyšetrujúcim sudcom v Madride priznal prípravu bombových útokov na ciele v Barcelone vrátane katedrály Sagrada Família a ďalších významných objektov katalánskej metropoly.

Chemlal podľa internetových vydaní denníkov El Mundo a El País označili za ideológa skupiny zosnulého imáma z Ripollu a konštatoval, že osobne sa o plánoch útokov dozvedel pred dvoma mesiacmi.

Po jeho výsluchu vyšetrujúci sudca Fernando Abreu vypočul dnes aj troch ďalších zadržaných - Drissa Oukabira, Mohammeda Aallu a Salaha el Kariba.