Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Zahraničie

Pobúrený návštevník múzea poškodil skrutkovačom maľbu Adolfa Hitlera

Olejomaľbu vytvorenú niekdajším nacistickým vodcom Adolfom Hitlerom, ktorú vystavilo múzeum pri Gardskom jazere v Taliansku, úmyselne poškodil jeden z návštevníkov. Foto: Facebook - Musa di Salo

Hitler predložil ešte v mladosti tento obraz na prijímacej skúške, keď sa uchádzal o štúdium na umeleckej škole vo Viedni.

Rím 5. októbra (TASR) - Olejomaľbu vytvorenú niekdajším nacistickým vodcom Adolfom Hitlerom, ktorú vystavilo múzeum pri Gardskom jazere v Taliansku, úmyselne poškodil jeden z návštevníkov. Nemenovaný muž "zo zúrivosti" zaútočil na obraz skrutkovačom a ušiel, informovala v stredu agentúra DPA s odvolaním sa na talianske médiá.

Dielo patriace v súčasnosti istému Nemcovi je súčasťou expozície múzea MuSa v Salo, ktorá nesie názov "Múzeum šialenstva - od Goyu po Bacona". Hitler predložil ešte v mladosti tento obraz na prijímacej skúške, keď sa uchádzal o štúdium na umeleckej škole vo Viedni.

Riaditeľ múzea Giordano Bruno Guerri uviedol, že napriek uvedenému incidentu nebude olejomaľba z výstavy odstránená. Agentúra APA uviedla, že na obraze neboli zistené väčšie škody. Páchateľa, ktorým bol 40-ročný Talian, neskôr zadržala polícia a bolo na neho podané trestné oznámenie.