Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Thajská polícia objavila telá britského milionára a jeho manželky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Alan Hogg, 64-ročný podnikateľ na dôchodku, a jeho 61-ročná manželka Nod Suddaen zmizli minulý týždeň z ich domu v thajskej provincii Pchré.

Bangkok 25. septembra (TASR) - Thajská polícia objavila v utorok na severe krajiny telá Brita a jeho thajskej manželky pochované na ich pozemku - niekoľko dní po tom, ako bolo nahlásené ich zmiznutie. Informovala o tom agentúra Reuters.

Alan Hogg, 64-ročný podnikateľ na dôchodku, a jeho 61-ročná manželka Nod Suddaen zmizli minulý týždeň z ich domu v thajskej provincii Pchré.

Polícia podľa stanice BBC informovala, že páchatelia muža zastrelili, zatiaľ čo jeho manželku zabili kladivom.

V spojitosti s ich smrťou polícia zatkla troch Thajčanov.

"Vraždu manželského páru pripravili traja muži. Vo vyšetrovaní pokračujeme, aby sme zistili, kto z nich čo spáchal," povedal hovorca zástupcu tamojšej polície.

Hovorca britského veľvyslanectva v Bangkoku uviedol, že sú v kontakte s thajskými orgánmi a "rodine tohto britského páru, ktorý v Thajsku prišiel o život, poskytujú podporu".

Médiá uviedli, že britský milionár Alan Hogg, ktorý pochádzal z Edinburghu, sa do Thajska presťahoval pred niekoľkými rokmi. V provincii Pchré si postavil luxusnú vilu s bazénom a letným domom.