Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Tínedžer bol rád, že sa dožil 17 rokov a o hodinu nato ho zastrelili

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Armonda Latimorea postrelili pred reštauráciou v sobotu okolo 13.00 h miestneho času - v deň jeho narodenín.

St. Louis 20. augusta (TASR) - Tínedžer z mesta St. Louis v americkom štáte Missouri zverejnil na Facebooku odkaz, že je rád, že sa po všetkom, čím musel prejsť, dožil 17. narodenín. O vyše hodinu ho smrteľne postrelili do hlavy.

Denník St. Louis Post-Dispatch napísal, že Armonda Latimorea postrelili pred reštauráciou v sobotu okolo 13.00 h miestneho času - v deň jeho narodenín. Za mŕtveho po vyhlásili v nemocnici. Polícia zatiaľ v tejto súvislosti nikoho nezatkla, prípad vyšetruje, informovala v pondelok tlačová agentúra AP.

Tínedžerova matka Chanra Paynová uviedla, že sa vybrala do obchodu kúpiť zmrzlinu, ktorú si syn želal a ktorú chcela na oslave synových narodenín podávať spolu s narodeninovou tortou. O tri minúty mala telefonát, že ho postrelili.

Armond asi hodinu predtým zverejnil na svojom účte na Facebooku odkaz, ktorý bol oslavou toho, že dospel k týmto narodeninám. Jedna časť jeho odkazu znela: "Som taký rád, že môžem povedať, že som sa dožil 17 rokov."

Mladík bol študentom druhého ročníka na strednej škole Vashon High School. Paynová uviedla, že po streľbe našla list, ktorý syn napísal pre školu o násilníkovi, ktorý ho neustále tyranizoval. Matka dodala, že syn jej ani iným príbuzným nikdy nepovedal, že má s niekým problém.

Po streľbe však znepokojení ľudia ukázali matke fotografie, ktoré mal mladík na svojom účte na Facebooku. Na snímkach pózoval s veľkou sumou peňazí a so strelnou zbraňou. Matka na to zareagovala, že jej syn nikdy nevlastnil zbraň a že peniaze patrili niekomu inému.

Podľa jej slov bol syn dobrým dieťaťom: "Vždy pomáhal. Kosil trávu, umyl auto alebo predával vodu. Mal rád hudbu a mal rád peniaze a vždy si ich zarobil správnym spôsobom."

Harvey Collins (60) videl Latimorea dve hodiny pred smrťou, keď tínedžer pomáhal presťahovať Collinsovu dcéru do jej izby na internáte Štátnej univerzity Harrisa a Stoweovej.

"Nemôžem uveriť, že o pár hodín bol mŕtvy. To je strašná hanba," vyhlásil Collins.