Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Trump údajne odpovedal na písomné otázky vyšetrovateľa R. Muellera

Na snímke americký prezident Donald Trump. Foto: TASR/AP

Odpovede na Muellerove otázky vraj nezveril svojim právnikom.

Washington 16. novembra (TASR) - Americký prezident Donald Trump v piatok uviedol, že odpovedal na otázky, ktoré mu v písomnej forme zaslal osobitný vyšetrovateľ Robert Mueller, preverujúci podozrenia z údajného zasahovania Ruska do amerických prezidentských volieb v roku 2016. Svoje odpovede však Trump podľa vlastných slov zatiaľ Muellerovi neodoslal. Informovala o tom agentúra AP.

V Oválnej pracovni Bieleho domu americký prezident novinárom povedal, že na zaslané otázky "poľahky odpovedal" tento týždeň.

"Človek sa vždy musí mať na pozore, keď odpovedá na otázky od ľudí, ktorí pravdepodobne majú zlé úmysly," povedal Trump. "Ale nie, na tie otázky som veľmi obratne odpovedal ja sám," dodal Trump s tým, že odpovede na Muellerove otázky nezveril svojim právnikom. "Moji právnici odpovede nepíšu, odpovede píšem ja," povedal americký prezident. Kedy ich Muellerovmu vyšetrovaciemu tímu zašle, však neprezradil.

Osobitný vyšetrovateľ ministerstva spravodlivosti Robert Mueller od mája 2017 dozerá na vyšetrovanie prípadného prepojenia alebo koordinácie medzi Ruskom a osobami napojenými na predvolebnú kampaň Donalda Trumpa pred prezidentskými voľbami v roku 2016.

Trump akékoľvek spolčovanie sa s Ruskom odmieta a na Muellera a jeho tím neustále útočí. Najnovšie na Twitteri napísal, že "nijaké Muellerovo vyšetrovanie sa nikdy nemalo začať", pretože ide o vyhadzovanie miliónov dolárov do vzduchu.