Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Ukrajina hlási tri obete po ostreľovaní miest na východe krajiny

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Miestne úrady v Kramatorsku prostredníctvom aplikácie Telegram uviedli, že dvaja ľudia prišli o život, keď raketa zasiahla časť mesta určenú pre priemysel a domy.

Kyjev 18. februára (TASR) - Najmenej traja ľudia zahynuli pri ruskom ostreľovaní miest na východe Ukrajiny. S odvolaním sa na ukrajinských predstaviteľov o tom v noci na nedeľu informovala agentúra Reuters, píše TASR.

Miestne úrady v Kramatorsku prostredníctvom aplikácie Telegram uviedli, že dvaja ľudia prišli o život, keď raketa zasiahla časť mesta určenú pre priemysel a domy. Záchranári prehľadávali trosky a hľadali ďalšie osoby, ktoré pod nimi pravdepodobne uviazli.

V Kramatorsku došlo počas takmer dva roky trvajúcej vojny k viacerým z najsmrteľnejších útokov vrátane raketového úderu na miestnu železničnú stanicu, pri ktorom v apríli 2022 zahynulo 63 ľudí, pripomína Reuters.

Ruské sily v sobotu ostreľovali aj školu v neďalekom meste Slovjansk. Záchranné tímy na mieste pátrali po najmenej jednej osobe, ktorá uviazla pod sutinami.

Kramatorsk a Slovjansk ležia neďaleko frontovej línie vo východoukrajinskej Doneckej oblasti, cez ktorú ruské sily postupujú pomaly. Obe mestá by sa podľa Reuters stali pre Moskvu istými cieľmi, ak by Rusi výraznejšie pokročili pozdĺž 1000-kilometrov dlhej frontovej línie.

Gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov hlásil úmrtie aj z mesta Kupjansk, ktoré čelí už mesiace intenzívnym ruským útokom. Podľa neho tam jedna osoba zomrela, keď ruská strela zasiahla dvojposchodový dom.

Agentúra Reuters nemohla tieto tvrdenia nezávisle overiť, podotkla však, že v týchto oblastiach pravidelne dochádza k ruským útokom. Rusko opakovane tvrdí, že na civilné objekty neútočí zámerne.