Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Počet obetí ruského útoku na Kryvyj Rih stúpol na desať

Príslušníci záchranných zložiek hasia požiar na viacposchodovom bytovom dome po ruskom raketovom útoku na mesto Kryvyj Rih v strednej časti Ukrajiny v utorok 13. júna 2023. Foto: TASR/AP

Ruský útok zasiahol v noci na utorok päťposchodovú útoku v meste Kryvyj Rih, rodisku ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

Kyjev 13. júna (TASR) - Na desať sa zvýšil počet obetí ruského raketového útoku na mesto Kryvyj Rih v strednej časti Ukrajiny. V utorok to uviedol šéf miestnej vojenskej správy Olexandr Vilkul. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

"Desať ľudí prišlo o život, jedna osoba uviazla pod troskami, ďalších 28 ľudí je zranených," uviedol Vilkul v príspevku na sociálnej sieti. Predtým informoval, že zahynulo šesť osôb.

Ruský útok zasiahol v noci na utorok päťposchodovú budovu v meste Kryvyj Rih, rodisku ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Miestne úrady pôvodne informovali o troch obetiach a 25 zranených.

Zelenskyj v príspevku na sociálnej sieti ostro odsúdil raketový útok na Kryvyj Rih a vyjadril úprimnú sústrasť rodinám obetí.