Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: Ruský útok v Mykolajivskej oblasti si vyžiadal dve obete

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Gubernátor Mykolajivskej oblasti Vitalij Kim predtým oznámil, že raketa zasiahla malú obec Stepove, ktorá sa nachádza približne 45 kilometrov severozápadne od mesta Mykolajiv.

Kyjev 19. októbra (TASR) - Dvaja ľudia zahynuli a jedna osoba utrpela zranenia pri stredajšom ruskom útoku v Mykolajivskej oblasti na juhu Ukrajiny. TASR o tom informuje vo štvrtok podľa správy agentúry AFP odvolávajúcej sa na ukrajinské úrady.

Štátna pohotovostná služba uviedla, že ruská raketa o 20.30 h miestneho času (19.30 h SELČ) zasiahla v obytnej štvrti "jedáleň". "Dvaja ľudia zahynuli a jedna zranená osoba je pod troskami," uvádza v aplikácii Telegram. Pri útoku boli poškodené aj obytné budovy a poľnohospodársky podnik.

Gubernátor Mykolajivskej oblasti Vitalij Kim predtým oznámil, že raketa zasiahla malú obec Stepove, ktorá sa nachádza približne 45 kilometrov severozápadne od mesta Mykolajiv. Podľa neho je jednou z obetí žena. "Záchranári vyslobodili jej telo spod trosiek zničenej budovy," napísal na Telegrame. Neskôr informoval, že oblasť zasiahli dva výbuchy.

Správa prichádza po tom, ako ukrajinskí predstavitelia hlásili, že Rusko v noci na stredu uskutočnilo raketové útoky na Záporožskú a Dnepropetrovskú oblasť na juhovýchode Ukrajiny, ktoré si vyžiadali najmenej šesť mŕtvych.