Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Zahraničie

Ukrajine sa podarilo znovu ovládnuť oblasti na severe, tvrdí Británia

Päťdesiatsedemročná Tanja Nedaškivská kľačí a oplakáva smrť svojho zabitého manžela v ukrajinskom meste Buča pri Kyjeve počas 39. dňa ruskej invázie na Ukrajine v pondelok 4. apríla 2022. Foto: TASR/AP

Mnoho sťahujúcich sa ruských jednotiek sa bude musieť pravdepodobne prezbrojiť predtým, než sa presunú vykonávať operácie na východ Ukrajiny.

Kyjev 5. apríla (TASR) - Ukrajinské sily získali späť kľúčové oblasti na severe krajiny po tom, ako prinútili ruské sily, aby sa stiahli z územia okolo mesta Černihiv a z oblastí, ktoré sa nachádzajú na sever od Kyjeva. Uviedla to v utorok britská vojenská spravodajská služba. TASR správu prevzala od agentúry Reuters.

Je pravdepodobné, že v znovudobytých oblastiach budú pokračovať menšie boje. Ich počet sa však bude zmenšovať s tým, ako sa zvyšné ruské sily budú sťahovať, uviedlo britské ministerstvo obrany vo svojej pravidelnej aktualizácii situácie na Ukrajine, zverejňovanej na sociálnej sieti Twitter.

Mnoho sťahujúcich sa ruských jednotiek sa bude musieť pravdepodobne prezbrojiť predtým, než sa presunú vykonávať operácie na východ Ukrajiny, uvádza britský rezort obrany.

Agentúra Reuters však upozorňuje, že sa jej uvedené informácie nepodarilo nezávisle overiť.