Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Ukrajinská tínedžerka, ktorú po znásilnení podpálili, zomrela

Znásilnená a popálená Oksana Makarová bojovala o svoj život vyše dvoch týždňov. Foto: TASR/AP

Keď polícia zakrátko prepustila na slobodu dvoch z trojice podozrivých, ktorí sú synmi vplyvných rodičov, vyvolalo to pobúrenie a celonárodné protesty proti korupcii.

Kyjev 29. marca (TASR) - Mladá Ukrajinka, ktorej znásilnenie a brutálny pokus o vraždu šokovali krajinu, podľahla dnes v nemocnici ťažkým zraneniam.

Podľa vyšetrovania 18-ročnú Oksanu Makarovú znásilnili 9. marca traja mladíci v meste Mykolajiv. Následne ju chceli uškrtiť, no nechali ju na opustenom stavenisku a podpálili.

Makarová, ktorú polomŕtvu našiel náhodný motorista, vyše dva týždne bojovala v nemocnici o život, uviedla agentúra AP.

Lekári, ktorí sa o ňu starali, oznámili, že zomrela na vážne popáleniny a poškodenie pľúc.

Zločin svojou krutosťou šokoval verejnosť. Keď polícia zakrátko prepustila na slobodu dvoch z trojice podozrivých, ktorí sú synmi vplyvných rodičov, vyvolalo to pobúrenie a celonárodné protesty proti korupcii.

Do kauzy zasiahol prezident Viktor Janukovyč, ktorý vyslal do juhoukrajinského mesta vyšetrovací tím. Napokon všetkých troch mladíkov zatkli a obvinili zo znásilnenia, jedného navyše z pokusu o vraždu.

Minister vnútra Vitalij Zacharčenko potvrdil, že rodičia najmenej jedného z podozrivých boli kedysi vládnymi funkcionármi v danom regióne.

Miestne médiá uviedli, že Makarová stretla dvoch z trojice obvinených v bare. Tí ju pozvali do bytu ich priateľa. Tam došlo k znásilneniu a keď žena hrozila privolaním polície, jeden z násilníkov ju škrtil, pričom stratila vedomie.