Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Štvornohý Slovák slúžiaci polícii v USA dostal nepriestrelnú vestu

Ilustračné foto. Foto: TASR

Vestu darovala policajnému zboru charitatívna organizácia, ktorá ju vďaka partnerstvu s výrobcom získala za 950 dolárov, čo je približne polovica reálnej ceny.

Washington 21. júla (TASR) – Policajný pes Capo, ktorý pochádza zo Slovenska a v súčasnosti slúži v americkom policajnom zbore, dostal tento týždeň ochrannú vestu v hodnote niekoľko tisíc dolárov. Chrániť ho bude pred strelnými a reznými poraneniami.

Trojročný nemecký ovčiak pomáha polícii v meste East Hartford v štáte Connecticut. Jeho špecializáciou je stopovanie a dolapenie páchateľov. Keďže tí sú často ozbrojení, Capova práca je veľmi nebezpečná.

"Capo je teraz lepšie chránený pred zranením, keď pracuje v teréne," uviedli miestne noviny Journal Inquirer a dodali, že vesta je nepriestrelná a nedá sa ani prerezať, čo môže Capovi zachrániť život.

Vestu darovala policajnému zboru charitatívna organizácia, ktorá ju vďaka partnerstvu s výrobcom získala za 950 dolárov, čo je približne polovica reálnej ceny.

Capo je jedným z troch policajných psov slúžiacich v meste East Hartford a so svojím psovodom Juanom Riverom sa stará o poriadok v uliciach už tretí rok. "Pomohol vystopovať a zadržať viacerých kriminálnikov a asistoval pri nájdení stratených osôb v meste a okolí," napísali noviny.

Capov štvornohý kolega Casus dostal vestu začiatkom roka. Policajný šéf Scott Sansom zdôraznil, že bezpečnosť je prioritou jeho tímu, a to nielen bezpečnosť verejnosti, ale aj policajtov, vrátane tých štvornohých.