Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Zahraničie

V. Diesela žaluje bývalá asistentka za sexuálne napadnutie z roku 2010

Americký herec Vin Diesel. Foto: TASR - AP

V občianskej žalobe Asta Jonassonová tvrdí, že herec ju sexuálne napadol v hoteli v Atlante.

Los Angeles 22. decembra (TASR) — Hollywoodsku hviezdu akčných filmov Vina Diesela zažalovala jeho bývalá asistentka za sexuálne napadnutie. Uviedla to vo piatok agentúra AFP.

Udalosť sa mala stať v roku 2010 počas nakrúcania akčného filmu Rýchlo a zbesilo 5. V občianskej žalobe Asta Jonassonová tvrdí, že herec ju sexuálne napadol v hoteli v Atlante. Pozval ju do hotelovej izby, kde sa jej mal proti jej vôli dotýkať a bozkávať ju. Neskôr ju pritlačil k stene a masturboval. Hneď na druhý deň dostala výpoveď.

"Odkaz bol jasný," píše sa v žalobe. Výpoveď bola výsledkom toto, že sa "odvážne bránila sexuálnemu útoku Vina Diesela", ktorého čin mal byť "ututlaný".

Dieselov právnik vo vyhlásení citovanom časopisom Variety uviedol, že jeho klient "v celom rozsahu kategoricky popiera tieto obvinenia". Podľa neho existujú dôkazy, ktoré "úplne vyvracajú" tvrdenia žalujúcej strany.

Jonassonová požaduje bližšie nešpecifikovanú náhradu škody nielen od Diesela, ale aj od jeho sestry Samanthy Vincentovej, ktorá ju zamestnala a potom jej dala výpoveď, a tiež od ich firiem. Zároveň sa vzdala práva na anonymitu, ktoré sa zvyčajne priznáva obetiam údajného sexuálneho zneužívania.