Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

V metropole Ottawa dobodali na smrť šesť Srílančanov

Policajná páska blokuje vstup neďaleko miesta, kde policajti našli šesť ľudí bez známok života na predmestí Ottawy Barrhaven 7. marca 2024. Foto: TASR/AP

Obeťami sú 35-ročná žena a jej deti vo veku sedem, štyri, dva a dva mesiace, ako aj 40-ročný muž, ktorý bol známym rodiny.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Ottawa 8. marca (TASR) - Šesť ľudí zo Srí Lanky vrátane matky a štyroch malých detí dobodali v stredu neskoro večer na smrť v kanadskom hlavnom meste Ottawa, uviedla vo štvrtok miestna polícia. Prípad otriasol krajinou, kde sú masové vraždy zriedkavé. TASR správu prevzala z tlačovej agentúry Reuters.

Kanadský premiér Justin Trudeau uviedol, že je zdesený touto "strašnou tragédiou". Pri útoku bol zranený aj otec rodiny, ktorý je hospitalizovaný v nemocnici.

Polícia uviedla, že 19-ročný študent zo Srí Lanky Febrio De-Zoysa bol zatknutý a obvinený zo šiestich vrážd prvého stupňa a jedného pokusu o vraždu. De-Zoysa podľa oznámenia rodinu poznal a býval v rovnakom dome.

Obeťami sú 35-ročná žena a jej deti vo veku sedem, štyri, dva a dva mesiace, ako aj 40-ročný muž, ktorý bol známym rodiny.

"Ide o nezmyselný násilný čin spáchaný na celkom nevinných ľuďoch," povedal na televíznej tlačovej konferencii šéf ottawskej polície Eric Stubbs. Polícia uviedla, že s podozrivým ani s jeho rodinou nemala predtým žiadne kontakty.

Starosta Ottawy Mark Sutcliffe vo svojom príspevku na sociálnej sieti uviedol, že ide o "jeden z najšokujúcejších prípadov násilia v histórii nášho mesta".

V Ottawe, ktorá má milión obyvateľov, v roku 2023 zaznamenali 14 vrážd, v roku 2022 tam došlo k 15 vraždám.

Stredajšie obete našli v dome na juhozápadnom ottawskom predmestí Barrhaven. Polícia dorazila na miesto činu na základe tiesňového volania v stredu krátko pred 23.00 h miestneho času.

Masové vraždy sú v Kanade zriedkavé. V decembri 2022 zastrelil muž na predmestí Toronta päť ľudí a potom ho eliminovala polícia. V septembri toho istého roka muž v západokanadskej provincii Saskatchewan dobodal a zabil 11 ľudí. Krátko po zatknutí zomrel na predávkovanie kokaínom.