Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V Neziderskom jazere našli ďalšie časti ľudského tela

Ilustračná fotografia Foto: TASR

Rakúski vyšetrovatelia spolupracujú i s maďarskou stranou, keďže Rust leží neďaleko hraníc s Maďarskom a obeť môže pochádzať odtiaľ.

Rust 17. apríla (TASR) - Ďalšie časti ľudského tela - dve predlaktia bez rúk, stehno a predkolenie - objavili policajní pátrači v pondelok v Neziderskom jazere neďaleko mestečka Rust. Zrejme patria k torzu ženského tela a hlave, ktoré sa našli už v piatok, čo má v priebehu utorka zistiť odborník na DNA, povedal hovorca prokuratúry v Eisenstadte Roland Koch.

Zatiaľ však nemohol nepotvrdiť informácie médií, že nájdené časti tela boli uchovávané v mrazničke a že boli oddelené brúskou. "Mohlo byť tiež použitých niekoľko rôznych nástrojov. Predpokladáme, že došlo k oddeleniu ostrými predmetmi. Ako sa to konkrétne stalo, ešte nevieme," cituje Kocha agentúra APA.

Nejasnosti vládnu aj okolo toho, ako dlho sa torzo tela nachádzalo vo vode. Nie je vylúčené, že to mohli byť aj tri mesiace alebo dlhší čas.

Rakúski vyšetrovatelia spolupracujú i s maďarskou stranou, keďže Rust leží neďaleko hraníc s Maďarskom a obeť môže pochádzať odtiaľ.

Na torzo tela bez predlaktí, nôh a hlavy narazil rybár v piatok predpoludním, potápači našli o niekoľko hodín neskôr hlavu. Miesto nálezu je dostupné len na člne.

Neziderské jazero je od roku 2001 súčasťou Svetového dedičstva UNESCO.