Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V okolí nemocnice v Chicagu došlo k streľbe. Hlásia mŕtvych

Sanitky po streľbe v okolí nemocnice v Chicagu. Foto: TASR/AP

Streľba sa začala na parkovisku pri nemocnici slovným sporom medzi ľuďmi, ktorí sa poznali.

Chicago 20. novembra (TASR) - Streľba v Nemocnici milosrdenstva v americkom meste Chicago a jej okolí si v pondelok popoludní vyžiadala životy štyroch ľudí, vrátane dvoch zamestnancov nemocnice, policajta zo Chicaga a podozrivého strelca. V utorok o tom informoval šéf tamojšej polície Eddie Johnson.

Starosta mesta Rahm Emanuel uviedol, že uvedenými nemocničnými zamestnancami boli lekár a pracovník lekárne.

Johnson dodal, že streľba sa začala na parkovisku pri nemocnici "ostrým slovným sporom" medzi ľuďmi, ktorí sa poznali. Jedna priateľka sa snažila zasiahnuť a podozrivý strelec si vytiahol košeľu a ukázal zbraň. Vypukla streľba a následne páchateľ utekal do nemocnice, kde sa mu do cesty postavil policajt.

Policajný šéf spresnil, že strelec zabil jednu zo žien, s ktorou ho spájal súkromný vzťah.

Hovorca polície v Chicagu Anthony Guglielmi už skôr uviedol, že strelec je mŕtvy, ale nie je jasné, či si vzal život sám alebo ho usmrtila polícia.

Svedok James Gray povedal pre televíziu KABC-TV, že videl strelca viackrát vypáliť náboje do ženy pred nemocnicou, dokonca aj vtedy, keď už obeť ležala na zemi - potom páchateľ vošiel do budovy nemocnice a pokračoval v náhodnej paľbe do ľudí. Svedok opísal dejisko násilia ako "masový chaos", napísali tlačové agentúry AP a AFP.