Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Plzni našli v priebehu troch hodín v babyboxe dvoch chlapčekov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zakladateľ siete babyboxov Ludvík Hess s odvolaním sa na miestne zdravotnícke zdroje informoval, že prvý z novorodencov bol zabalený v župane, keď ho našli po šiestej hodine rannej.

Plzeň 23. júla (TASR) - Dvoch novorodencov-chlapčekov dnes v priebehu troch hodín našli v babyboxe v západočeskej Plzni.

Zakladateľ siete babyboxov Ludvík Hess s odvolaním sa na miestne zdravotnícke zdroje informoval, že prvý z novorodencov bol zabalený v župane, keď ho našli po šiestej hodine rannej. Chlapček sa bude volať Pavel, a to podľa riaditeľa Zdravotníckej záchrannej služby Plzenského kraja Pavla Hrdličku. Druhý novorodenec s podviazanou pupočnou šnúrou, ktorého našli asi o tri hodiny neskôr, bol zabalený v zvyškoch svetra sivej farby a bude sa volať Luděk. Nie je údajne vylúčené, že by v prípade novorodencov mohlo ísť o súrodencov, vyplýva z informácií internetového serveru Novinky.cz.

Na podnet lekárov sa prípadom zaoberajú aj policajti, pretože jeden z chlapčekov, na tele ktorého sa našli hematómy, je vo vážnom stave. Vyšetrovanie sa teraz sústreďuje na zistenie, či sú novorodencove zranenia dôsledkom domáceho pôrodu alebo ublíženia dieťaťu.

Babybox v Plzni je v prevádzke od roku 2011, zatiaľ sa tu našlo päť detí.