Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

V pohraničnej Belgorodskej oblasti došlo k explózii

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Zranenia pri výbuchu utrpelo sedem osôb, dodal kanál Baza na platforme Telegram, ktorý sa považuje za prepojený na bezpečnostné zložky.

Moskva 18. mája (TASR) - K leteckému poplachu a následnej explózii došlo v sobotu skoro ráno v ruskej pohraničnej Belgorodskej oblasti, informuje TASR podľa agentúry DPA.

Gubernátor Belgorodskej oblasti, ležiacej pri hraniciach s Ukrajinou, Viačeslav Gladkov, na platforme Telegram vyzval tamojších obyvateľov, aby sa podľa možnosti presunuli do bezpečia, píše ruská štátna tlačová agentúra TASS. Informácie o prípadných obetiach či materiálnych škodách neboli bezprostredne známe.

Aj v blízkosti vojenskej akadémie v Petrohrade došlo k výbuchu, informovali v piatok večer ruské médiá. Zranenia pri výbuchu utrpelo sedem osôb, dodal kanál Baza na platforme Telegram, ktorý sa považuje za prepojený na bezpečnostné zložky.

Ukrajinské médiá podľa agentúry AFP uviedli, že šlo o útok s použitím bezpilotných lietadiel.

Predovšetkým ruské pohraničné oblasti sú pravidelne terčom ostreľovania z Ukrajiny v reakcii na vojenskú inváziu Moskvy. Kyjev v posledných týždňoch vystupňoval svoje dronové útoky na Rusko, pričom sa zameriava najmä na lokality s energetickou infraštruktúrou.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, ktorého krajina sa v boji proti ruskej agresii spolieha na vojenskú podporu Západu, nalieha na spojencov, aby urýchlili dodávky zbraní ukrajinskej armáde.