Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

V Rakúsku sa pripravujú na Veľkú noc, vajíčka budú hľadať v snehu

Aj pred dvoma rokmi ľudia hľadali veľkonočné vajíčko s poukážkou na 500 eur v lyžiarskom stredisku Schmittenhöhe v Zell am See. Foto: TASR/AP

Rakúski meteorológovia avizujú sneženie, a to približne od nadmorskej výšky 700 metrov.

Viedeň 5. apríla (TASR) - Pri hľadaní vajíčok alebo veľkonočnej vatre bude v Rakúsku chýbať to najpodstatnejšie - pekné počasie. Informovala dnes o tom agentúra APA.

Treba sa totiž pripraviť na návrat zimy a zasneženú Veľkú noc. Na Veľký piatok bude v Rakúsku oblačno, len na juhu sa trochu vyjasní. Očakáva sa dážď alebo prehánky.

Najviac zrážok bude počas piatka na území južne od hlavného hrebeňa Álp. Rakúski meteorológovia dokonca avizovali sneženie, a to približne od nadmorskej výšky 1300 metrov. Vietor bude slabý až stredne silný.

Na Bielu sobotu bude počasie nestále a chladné, oblačnosti pribudne a čaká sa dážď. Na severnej strane Álp budú pretrvávať intenzívne zrážky. Hranica sneženia sa bude pohybovať v pásme od 700 metrov do 1300 metrov nadmorskej výšky. V raňajších hodinách budú teploty od troch do ôsmich stupňov Celzia, popoludní dosiahnu päť až 14 stupňov Celzia.

V nedeľu bude v Rakúsku oblačno na celej severnej strane Álp. V ostatných častiach krajiny sa dopoludnia občas vyjasní, potom bude znovu oblačno. Očakávajú sa zrážky, miestami snehové. Hranica sneženia má byť v pásme od 400 do 900 metrov nadmorskej výšky.

Veľkonočný pondelok ponúkne na juhu Rakúska suchšie a čiastočne slnečné počasie. Na ostatnom území bude silná oblačnosť, občas sa len nakrátko vyjasní. Zrážok bude počas dňa ubúdať, hranica sneženia počas dňa stúpne zo 700 metrov na 1500 metrov nadmorskej výšky.