Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V snehovej fujavici v Japonsku uviazli stovky áut

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V meste Fukui napadlo 134 centimetrov snehu, čo je najviac za 37 rokov. V meste Hakusan zaznamenali 158 centimetrov a sneženie v regióne by malo pokračovať až do stredy.

Tokio 6. februára (TASR) - Japonské úrady požiadali o pomoc armádu po tom, ako približne 1000 áut uviazlo v silnej snehovej fujavici na pobreží Japonského mora. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

Asi tisícka áut uviazla v utorok v dôsledku hustého sneženia na ceste medzi mestami Sakai a Awara v prefektúre Fukui na hlavnom japonskom ostrove Honšú. Úrady museli uzavrieť niekoľko dôležitých ciest na pobreží Japonského mora.

Japonská televízna stanica NHK uviedla, že v meste Fukui napadlo 134 centimetrov snehu, čo je najviac za 37 rokov. V meste Hakusan zaznamenali 158 centimetrov a sneženie v regióne by malo pokračovať až do stredy.

Tohtoročná zima spôsobuje v Japonsku veľké problémy. Koncom januára v Tokiu napadlo najviac snehu za posledné štyri roky. Zranili sa stovky ľudí a sneh spôsobil viac ako 700 dopravných nehôd.